Beste telefoonhouder motor

Een telefoonhouder is heel belangrijk voor op je motor. Uiteraard wil je gebruik kunnen maken van google maps terwijl je aan het rijden bent maar je wil ook zeker weten dat je telefoon stevig vast zit. Dat alles het liefst voor een schappelijke prijs.

De beste telefoonhouders van dit moment:
Beste telefoonhouder: Ram x Grip
Beste bevestigbare hoesjes: Quad lock motor mount

Tijdens mijn zoektocht naar telefoonhouders ben ik gigantisch veel verschillende modellen en merken tegengekomen. Prijzen varieren van enkele euro’s tot meer dan 100 euro. In dit artikel lees je welke telefoonhouder types er beschikbaar zijn, welke merken je kunt aanschaffen en welke houders het prettigst werken. Aan het eind van dit artikel weet je zeker dat je de juiste telefoonhouder hebt uitgezocht

Beste telefoonhouder

Verreweg de beste telefoonhouder die ik heb getest is de motowolff telefoonhouder met draadloze oplaad functionaliteit. Deze telefoonhouder heeft een x-grip bevestigingssysteem. Dit houd in dat je je telefoon geklemd wordt in een x vormige houder. De armpjes kunnen van en naar elkaar toe bewegen waardoor je telefoon vast blijft zitten.

Het voordeel is dat je tijdens het rijden nooit meer hoeft na te denken over de batterij van je telefoon. Je hoeft zelfs geen stekkertje in je telefoon te stoppen om deze op te laden. Gewoon je telefoon in de telefoonhouder zetten en je kunt gaan rijden. Je telefoon zal dan automatisch opladen.

Vooral na een lange dag wanneer je batterij bijna leeg is maar je toch nog moet navigeren is deze lader een uitkomst. Naast het feit dat hij kan laden is hij uiteraard waterdicht. Een regenbui is dus geen probleem. Ook houd hij je telefoon stevig vast. Zelf rij ik zonder de extra elastische bandjes maar mocht je die bandjes een prettig idee vinden dan kun je je telefoon nog extra vast zetten.

De telefoonhouder vond ik zo’n goed idee dat ik er direct een aantal bij de fabriek heb besteld. Je kunt er in mijn webshop zelf ook een aanschaffen. De houder kost 39 euro.

Al het montagegereedschap zit hier bij geleverd. Je monteert de lader op je stuur. Voor de stroomvoorziening is een kabel aanwezig die je aan een kant op je frame schroeft en aan de andere kant op een geschakelde plus zet. Meestal zijn er voor je motor aansluitpunten beschikbaar voor aftermarket accessoires of navigatie systemen.

Soorten motor telefoonhouders

SoortVoordelenNadelenAanbevolen product:
Telefoonhouder met draadloze lader– Nooit een lege batterij tijdens het rijden
– Stevige montage
– Installatie kost meer moeiteMotowolff draadloze lader x grip
Telefoonhouder met zuignap– Op een benzinetank te plaatsen
– Goed voor video
– Makkelijk elders te monteren
– Kans op schade
– Minder veilig
Ram mount zuignapset
Makkelijk te verwijderen telefoonhouder– Makkelijk herpositioneerbaar
– Makkelijk te verwijderen
– Minder stabiel
– Makkelijk te stelen
Ram mount met klem
Permanente telefoonhouders– Stevigste manier van montage
– Veilig & niet makkelijk te stelen
– Niet makkelijk verwijderbaar
– Niet makkelijk herpositioneerbaar
Ram x mount
Bevestigbare telefoonhoesjes– Valt niet op als de telefoon niet bevestigd is
– Sterke bevestiging
– Voor iedere telefoon een ander hoesje nodigx grip met stuurmount

Telefoonhouder met zuignap

Telefoonhouders met zuignap zijn perfect geschikt voor als je je telefoon op je tank wil plaatsen. Een zuignap zuigt zich vast aan je tank maar kan ook gebruikt worden op zijschermen of zelfs op je windscherm.

Het voordeel is dat je je mount op een andere plek kan monteren dan op je stuur. Bij sommige motoren is het stuur al vrij vol of is er simpelweg geen plaats omdat je anders je tellers niet meer kan zien. In zulke gevallen kan een telefoonhouder met zuignap een optie zijn.

De zuignap telefoonhouders zijn ook heel geschikt wanneer je een video wil maken. De standaard mounts die je op je stuur zet zijn daar meestal te laag voor, zo kun je niet boven je klokken uit filmen. Een zuignap mount kun je op een hoop plekken op je motor monteren waardoor je altijd de juiste hoek kunt vinden om vanuit te filmen.

Uiteraard is het belangrijk dat je een hoge kwaliteit zuignap hebt. Het zou namelijk zonde zijn als je hele constructie op wat hogere snelheid ineens los laat.

Makkelijk te verwijderen telefoonhouders

Wanneer je een motor buiten parkeert en je zorgen maakt over je telefoonhouder dan kun je een houder aanschaffen die makkelijk verwijderbaar is. Telefoonhouders met een klem waarmee je ze op het stuur zet werken daar goed voor.

Een bijkomend voordeel is dat je deze telefoonhouders makkelijk kunt wisselen op verschillende motoren. Als je meerdere motoren in de schuur hebt staan of vaak op motoren van vrienden, klanten of kennissen rijd dan kan het handig zijn om een makkelijk te monteren en te verwijderen telefoonhouder te hebben.

Permanente telefoonhouders

Wanneer je de mount niet van je motor wil halen heb je een permanente telefoonhouder nodig. In veel gevallen zul je deze aan je stuur monteren. Het is prettig om een houder te hebben die goed vast zit en waar je je telefoon makkelijk in en uit kan klikken.

Het voordeel van deze houders is dat je er nooit aan hoeft te denken dat je je telefoonhouder mee hoeft te nemen als je gaat motorrijden.

Er zijn verschillende varianten te verkrijgen. Wat ouderwetsere/traditionelere telefoonhouders komen vaak in de vorm van een soort zakje waar je je telefoon in kwijt kunt. Modernere houders hebben meestal een manier om je telefoon vast te klemmen.

Bevestigbare telefoonhoesjes motor

Telefoonhoesjes worden door de meeste mensen gebruikt (71,5% volgens tweakers onderzoek). Het is dan ook een logisch gevolg dat er telefoonhoesjes gemaakt worden die speciaal gemaakt zijn om op je motor te gebruiken.

Deze telefoonhoesjes hebben meestal een bevestigingsmethode in het hoesje ingebouwd. Je hebt vervolgens een bevestigingspunt dat je op je motor aanbrengt waar je het hoesje op kunt klikken.

Het voordeel is dat je je telefoon super snel op je motor kan bevestigen en weer kunt verwijderen. Ook is de constructie vrij clean waardoor het wat beter oogt en is de bevestiging over het algemeen super stevig. Tot slot is je telefoon ook makkelijk met (dikkere) handschoenen te gebruiken, zelfs met een hand. De meeste andere bevestigingsmethoden zul je twee handen voor moeten gebruiken en kun je alleen zonder handschoenen goed gebruiken.

Het nadeel is dat je voor iedere nieuwe telefoon die je koopt een ander hoesje moet kopen. Niet voor iedere telefoon zal een hoesje beschikbaar zijn. Als er geen hoes je voor jouw model is dan kun je altijd een sticker op je bestaande hoesje of direct op je telefoon

De Quad lock motor mount is het prettigste systeem als je je telefoon snel op je motor wil kunnen koppelen. Voor de meest populaire telefoons is een hoesje beschikbaar met ingebouwde koppel mogelijkheden. Heb je een telefoon waar geen hoesje voor beschikbaar is dan verkoopt quadlock losse stickers die je op je bestaande hoesje of telefoon kan plakken.

Met de quad lock kun je kiezen uit een setje waar je de montagekit neemt dat bij het setje inbegrepen is of je kunt een 1″ ball adaptor kit kopen. De ball adaptor kit is geschikt voor alle RAM mounts, als je dus al een ram mount hebt dan kun je deze blijven gebruiken.

Bij de mount heb je keuze uit een aantal accessoires. Wat montage opties betreft heb je keuze uit een stuur mount, spiegelstok mount of zelfs op de kroonplaat van je motor.

Optioneel kun je nog een usb lader bijbestellen die je op je accu aansluit. Zo kun je rijden en je telefoon laden tegelijkertijd.

Je kunt het setje kopen op https://www.quadlockcase.eu/

Een tweede optie zijn de cases van Rockform. Deze cases zijn steviger, de case heeft een soortgelijke sluiting als de quad lock case maar is daarbij ook magnetisch. De Rockform zit dus nog steviger aan je motor vast.

De Rockform is wel ongeveer 2x zo duur. De goedkoopste variant kost al 150 euro. De stuurbeugel is 129 euro. De cases zijn ook wat dikker dan voor de Quad lock maar hebben als voordeel dat ze geen uitstekend mechanisme hebben om de case aan de beugel te bevestigen.

RAM telefoonhouders

Je kunt eigenlijk niet over telefoonhouders praten zonder het over RAM te hebben. Dit Amerikaanse merk maakt telefoonhouders die je op je motor kunt monteren. Ze hebben net als bijvoorbeeld GoPro een hele hoop accessoires, verlengstukjes en montagemanieren.

De RAM accessoires werken goed omdat ze een balhoofd montage hebben. Een deel schroef, plak, clip of zuig je op je motor en vervolgens kun je met de balhoofdjes het juiste opzetstuk gebruiken om je telefoon te monteren.

Veel fabrikanten van telefoon houders maken opzetstukjes die je direct in de RAM mounts kunt klikken. RAM maakt zelf echter ook een telefoon mount, namelijk de X grip.

Telefoonhouder monteren

Voordat je aan de slag gaat met een mount op je motor schroeven moet je de positie van je telefoon bepalen. Er zijn een aantal potentiele plekken. De meest voor de hand liggende plek is in het midden op je stuur. Als dat niet gaat omdat je dan je tellers niet meer kunt zien of je sleutel niet meer in je contact kunt doen dan kun je proberen je mount meer links op je stuur te zetten. Meestal zit rechts namelijk een rembekrachtiger resevoir in de weg.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je telefoon vaak vrij veel reflectie geeft. Als je je telefoon erg plat monteert dan zul je veel last hebben van de reflectie van de lucht. Ga even op je motor zitten en kijk hoe het gaat met de reflectie. Vaak zul je de telefoon iets verder omlaag gekanteld willen positioneren om reflectie te minimaliseren. Kijk eens naar de hoek van je klokken als basis voor de hoek van je telefoon.

Nadat je de positie bepaald hebt kijk je of je alle functies die in de buurt van de telefoonhouder zitten naar alle waarschijnlijkheid nog kunt gebruiken.

Montage van je telefoonhouder

Het monteren van een telefoonhouder op je motor is vrij eenvoudig. Als je een mount hebt die je om je stuur klemt bestaat het klemmetje uit twee delen. Het is verstandig om een rubbertje tussen de klem en je stuur te doen als deze niet meegeleverd wordt.

Monteer eerst het klemmetje maar draai alles nog niet strak vast, zo kun je de boel nog een beetje verschuiven. Monteer alles zo dat je de stand nog kunt aanpassen en klik je telefoon er in. Ga op je motor zitten en herpositioneer indien nodig. Draai dan pas de schroeven vast.

Als je na verloop van tijd merkt dat je mount wat losser begint te zitten en je continu de schroefjes aan het vastdraaien bent dan kun je altijd wat Locktite gebruiken. Let wel op dat je je schroefjes daarna bijna niet meer los krijgt. Het best kun je de minst sterke variant gebruiken (locktite 221)

Meer tips zoals deze? Volg ons op instagram

We plaatsen regelmatig tips, tricks en tutorials op instagram, zowel in de stories als in posts. Daarbij kun je meedoen met onze win acties en kun je uiteraard al je motorgerelateerde vragen sturen.